Souvlaki 4 port
ca 500 g fläskfilé
1 msk olivolja
1 msk honung
1 msk soja
1 msk pressad citron
1 msk färsk hackad oregano
1 msk färsk hackad rosmarin
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Putsa och skär köttet i tunna skivor och lägg över i en påse. Blanda resten och häll över köttet. Låt det marinera i kylen minst 2 timmar. Trä upp köttet på blötlagda spett och grilla. Det går ganska fort så vakta noga.
Tzatziki
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
½ gurka
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt, vitpeppar
Riv gurkan grovt. Lägg över i en sil, strö på salt och låt vätskan rinna av. Blanda yoghurt med pressad vitlök, olja och lite salt och peppar. Krama ur all vätska ur gurkan och blanda ner.
Grekisk sallad
hackad isbergssallad
skivad gurka
skivade tomater
skivad rödlök
fetaost i olja med kryddor
kalamataoliver med kärnor
ev grekisk salladskrydda
Blanda sallad, tomater, gurka och rödlök. Fördela osten och urkärnade oliver över. ringla över lite av den smaksatta oljan. Krydda ev ytterligare med lite grekisk salladskrydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar