Midsommardrink ca 6 glas
1 dl koncentrerad flädersaft
1 flaska vitt vin
5 dl fruktsoda
1 skivad lime
frysta jordgubbar
is
Blanda saft, vin och fruktsoda i en tillbringare. Fyll glas med is, frysta jordgubbar och en limeskiva. Häll på drickan och servera.
Smördegsrullar med ansjovis
1 färdigkavlad smördegsrulle
100 g philadelphiaost
½ burk finhackad ansjovis utan spad
½ dl riven vb-ost
1 msk finhackad gräslök
Blanda ihop alla ingredienserna och bre ut på smördegen. Rulla ihop från kortsidan och skär i ca 1½ cm breda skivor. Lägg över på bakpappersklädd plåt och pensla med äggula. Grädda i 200 grader i ca 10-15 min. Servera varma eller ljumma.
Liten eller stor burk ansjovis?
SvaraRadera