Kycklinggratäng 4 port
3-4 kycklingfilèer
1 pkt bacon
salt, peppar
1 burk creme fraiche (lätt går bra)
2½ dl matlagningsgrädde
3 msk thai chilisås
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
peppar
torkad persilja
riven ost
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek de i smör och krydda med lite salt och peppar. Lägg över de i en ugnsform och stek bacon i småbitar. Fördela baconet över kycklingen. Blanda creme fraiche, grädde, fond, chilisås och pressad vitlök i en bunke. Smaka av lite peppar och torkad persilja. Häll såsen över kycklingen och strö på lite riven ost. Gratinera i 200 grader ca 20 min. Servera med ris, en god sallad och ev salta cashewnötter.
Vilken trevlig blogg du verkar ha. Jag är här för första ggn men kommer garanterat återkomma.
SvaraRaderaTack, va glad jag blir! Du är så välkommen!
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderavad kul att du testat ett av mina recept :-)
Den är så himla god.
Jättefin sida du har.
//Susanne
Så trevliga recept du presenterar i din blogg. Jag har testat några rätter. Speciellt denna kycklinggratäng blev mycket uppskattad.
SvaraRaderaÖnskar dig ett Gott Nytt År 2017