Mammas vinbärskaka
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
100 g smält smör
ca 2 dl vinbär
Vispa ägg och socker riktigt poröst. Vänd ner mjöl och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad form eller gjutgärnsstekpanna av mindre modell, ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt den svalna och stjälp sedan upp den på ett fat och garnera ev med färska vinbär och pudrat florsocker.
Kakan kan också bakas med frysta bär, men då kan man pudra de med potatismjöl innan man strör de över smeten så att kakan inte blir så lös. Sen blir det ju såklart extra fint att garnera med färska vinbär och lite hela klasar, men om man inte har tillgång till det kan man bara pudra lite florsocker över.
inget bakpulver??
SvaraRaderaNej, inget bakpulver ska det vara i denna kaka! Den blir verkligen jättegod, nästan lite seg-marängig i konsistensen:)
Radera