Ostpinnar till soppa eller tilltugg ca 30-40 st
1 paket jäst (50g)
3 dl vatten (37 grader)
½ tsk salt
ca 6-8 dl vetemjöl
ev 2 msk chiafrön
2 dl finriven ost
Pensling:
1 ägg
sesamfrön
flingsalt
Lös jästen i vattnet och tillsätt salt, chiafrön och mjöl. Arbeta degen väl så den blir smidig. Låt den jäsa övertäckt i ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut till en stor fyrkantig platta. Strö på osten på nedre halvan och vik den andra delen över. Platta till så osten "fastnar" i degen. Skär i remsor och dela sedan varje remsa i 2, men låt den hålla ihop i övre änden. Tinna remsorna först om varann som en fläta och sen hela remsan några varv. Det ska bli ganska långa smala skruvar. Placera de på plåt med bakplåtspapper, täck över och jäs i 20 min. Pensla de med uppvispat ägg och strö på sesam och flingsalt. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min, eller tills de fått fin ljusbrun yta. Servera de nygräddade, lite ljumna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar