Krämig pastagratäng med kyckling 4 port
200 g pasta
200 g kycklingfilé
salt, peppar, chiliexplosion
1 msk smör
½ squash
200 g broccoli (tinad)
4 dl lättmjölk
100 g mjukost (10%)
1 msk kycklingfond
italiensk salladskrydda
ev maizena redning
25 g riven ost (mager)
Koka pastan enligt anvisningar. Strimla kycklingen och stek i smör och krydda. Ta upp kycklingen, skär squash i bitar och stek lite. Blanda pasta, kyckling och grönsaker.
Koka upp mjölk, mjukost och fond. Smaksätt med lite salladskrydda och red ev av såsen en aning så den inte är allt för rinnig. Blanda såsen med resten och häll över i en ugnsform. Strö över riven ost och gratinera i 225 grader i ca 15 min, eller tills den fått en fin yta. Servera med sallad!
Källa: Viktväktarna 6 point/port.