Idag tänkte jag också tipsa om en god pastagratäng som jag hittade hos Erika på Smaskelismaskens. Men jag gjorde en lite egen variant, riktigt gott var det i alla fall. Här är min version:
Krämig pastagratäng med fläskfilé 4-5 port
250 g pasta (jag tog snäckor)
1 fläskfilé ca 500 g
grillkrydda
½ purjolök
1 röd paprika
1 burk hela champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
ca 2 dl riven ost
Koka pastan al´dente. Putsa och skiva fläskfilén ganska tunt. Krydda med grillkrydda och stek. Ta upp köttet och stek hackad purjo och tärnad paprika lite lätt. Tillsätt champinjoner, riven vitlök, creme fraiche, grädde och kalvfond. Låt det koka upp och smaka av med sambal, salt och peppar. Lägg tillbaka köttet och blanda sedan med pastan och häll allt i ugnsform och strö över ost. Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Servera med sallad.
Låter både gott och enkelt! :)
SvaraRaderaJa det var precis vad det var! :)
Radera