Fudge med salta mandlar
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk flytande honung
125 g marabou choklad med salta mandlar
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka ganska kraftigt till kolakonsistens. Man ska kunna forma en kula vid kulprovet. Tillsätt smör och honung och koka i 2 min till. Hacka chokladen och rör ner. Rör tills allt är smält och smeten är slät. Häll upp i en bakpappersklädd form och strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur och sedan kallna helt i kyl gärna över natten. Skär upp i bitar.
Salt och sött brukar vara en förträfflig kombo så dessa tror vi visst är supergoda. :)
SvaraRaderaApropå den gravade makrillen, i år blandade vi allt salt och socker men använde inte allt för senast upplevde vi att makrillen blev väldigt salt. Bara ett litet tips... den blir inte på något sätt oätbar men man får dricka lite extra vatten bara ;)
Kramizar i julstöket!