4-6 PORT
ca 1 kg fläskkött
2 gula lökar
2 morötter
1 bit kålrot
300 g färsk svamp tex champinjoner eller kantareller
2 msk tamarisoja
2 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
Vitlökspeppar, paprikapulver, chilikrydda gurkmeja, Örtsalt och peppar
Hackad persilja
Skär köttet i strimlor eller tärningar och stek i en stor gryta och krydda under tiden. Klyfta löken och rör ner i grytan. Om det är torrt kan man tillsätta lite vatten. Häll på fond och soja och låt det småkoka under lock medan grönsakerna förbereds. Skala och skär morötter och kålrot i mindre bitar och tillsätt i grytan. Låt grytan småkoka under lock ca 1 timme. Stek svampen och tillsätt den tillsammans med grädde, creme fraiche och dijonsenap. Smaka av och krydda ev mer efter smak. Rör ner hackad persilja innan servering.
BLOMKÅLSMOS
1 blomkålshuvud utan blast
Ca 50 g smör
100 g philadelphiaost
Lite grädde
Örtsalt
Koka blomkålen i mindre bitar i saltat vatten tills den är genommjuk. Låt vattnet rinna av ordentligt. Mixa blomkålen med stavmixer tillsammans med smör och philadelphiaost. Tillsätt lite grädde efter konsistens och örtsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar