Kinesisk lövbiffwok 4-6 port
400 g lövbiff
1 knippe salladslök
2-3 morötter
1 färsk broccoli
1 paprika
1 burk böngroddar
1 burk skivad vattenkastanj
4 dl vatten
4 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
4 msk kinesisk soja
1 röd chili-finhackad
salt, peppar
Strimla lövbiffen och stek hastigt i smör eller olja och flytta sedan upp den på ett fat. Skiva salladslöken och morötter. Skär paprika i mindre bitar och dela broccolin i små buketter, skala och skär stammen i mindre bitar. Stek grönsakerna lätt och tillsätt köttet, böngroddar och vattenkastanj. Blanda resterande ingredienser och häll det över grytan. Låt det småkoka under lock tills alla grönsaker är mjuka. Smaka av med salt och peppar innan servering. Man kan ev reda såsen med lite maizena, men den ska vara ganska tunn i konsistensen. Chilin kan uteslutas om man inte vill ha den så stark.
Servera med ris, gärna basmati eller jasmin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar