Kokt torsk i dillsås 3-4 port
1 pkt torsk 400g
1 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
½ fiskbuljongtärning
ev salt och vitpeppar
hackad dill
skalade räkor
Skär torsken i ganska stora bitar. Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölk och smula ner buljongen och låt det koka upp under omrörning. Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Rör därefter ner dill och räkor efter eget tycke och smak. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Har ni förresten testat dessa? Små broccolibuketter som man ångkokar i micron. Riktigt goda och krispiga är dom, mycket bättre än vanliga frysta. De här hittar ni också i frysdiken. En stor påse innehåller 4 mindre påsar som man lägger direkt i micron och kör i 3 min, sen är det klart! En påse räcker till 2-3 port.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar