Köttfärsbiffar i rosépepparsås 4 port
500 g köttfärs
2 msk ströbröd
½-1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
1 msk kalvfond
ca ½ tsk salt
ca 1 krm peppar
1 tsk finkrossad rosépeppar
1 tsk torkad persilja
Sås:
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl vatten eller mjölk
1 msk kalvfond
2 tsk soja
1 msk krovkrossad rosépeppar
salt,peppar
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt det svälla. Börja med den mindre mängden och öka eftersom. Finriv löken och tillsätt tillsammans med resten och blanda noga till en smidig färs. Forma till biffar och stek i smör i omgångar. Lägg över biffarna på ett fat och blanda allt till såsen i stekpannan. Låt det koka upp och smaka av. Lägg ner biffarna och låt det sjuda ihop en stund. Servera med potatis, kokt, pressad eller klyftpotatis och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar