Räkröra till bakad potatis ca 4 port
500 g räkor med skal
4 ägg
1 liten rödlök
1 äpple gärna syrligt
1 burk stenbitsrom
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk ketchup
ca 2 msk finhackad dill
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk torkad persilja
ca 1 tsk citronpeppar
en gnutta cayennepeppar
Skala räkorna och hårdkoka äggen. Blanda ut majonnäsen med creme fraiche i en bunke. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda ner det tillsammans med ketchup, rom och kryddor. Skala och tärna äggen och vänd försiktigt ner de och räkorna. Låt röran stå i kyl en stund innan servering.
Baka potatisen i 225 grader i ca 40-60 min. Stick hål i den först! Skär ett kryss mitt i och tryck till lite. Lägg ner en klick smör och sen röran. Servera med sallad och örtbröd eller vitlöksbröd.
Örtbröd gör man enkelt genom att smöra frallor och strö på tex grekisk salladskrydda och rosta i ugnen tills de blir lite frasiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar