CHEESCAKE I GLAS MED MANDELCRUNCH OCH CHOKLADGANACHE 3-4 port
Mandelcrunch:
50 g smör
1 dl mandelmjöl
1 msk sukrinmelis
Blanda allt och tryck ut i en form med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ca 10 min. Ta ut och låt svalna och smula sen. Detta kan med fördel göras i god tid innan.
Cheescakeröra:
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1 dl sukrinmelis
1 msk kocken superkrydda med kanel, ingefära, kardemumma
Vispa ihop allt till en fluffig kräm med elvisp. Ställ i kylen. Går jättebra att förbereda.
Chokladganache:
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk sukrinmelis
50 g mörk choklad minst 70 % eller sockerfri
Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten. Låt det sjuda på låg värme i ca 15 min och rör då och då för hand med en vanlig visp. Låt det svalna.
Vara smulor, cheescakeröra och ganache i glas. Garnera ev med färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar