Köttfärsbiffar i tomatsås 4 port
500 g köttfärs
4 tsk potatismjöl
1 stort ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
½-1 dl vatten (el mjölk)
Tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 dl krossade tomater
1 dl vatten
salt, peppar,socker
hackad färsk basilika (el 1 tsk torkad)
Blanda köttfärs med ägg, potatismjöl och kryddor. Tillsätt lite vatten eller mjölk i taget till en smidig smet, ej för lös. Forma 8 biffar och stek de till fin färg i lite smör. Lägg upp biffarna på ett fat medan såsen görs. Fräs hackad lök och vitlök i lite smör eller olja i stekpannan. Tillsätt tomater och vatten, koka upp och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Tillsätt basilika och lägg tillbaka biffarna. Servera med kokt pasta, delade körsbärstomater och sallad.
Källa:Viktväktarna 7 points/port utan pasta
1½ biff/port ger 6 port och 5 point/port