500 g kycklingfärs
1 liten gul lök finriven
1 vitlöksklyfta finriven eller pressad
1 tsk sambal oelek
1 dl finriven parmesanost
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
Ca 1 krm svartpeppar
TOMATSÅS:
1 gul lök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Lite vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk tamarisoja
1 tsk honung
Salt och peppar efter smak
Hackad persilja
1 pkt fetaost
Hacka löken till såsen och stek mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek lite till. Häll sedan på tomater och skölj burken med lite vatten och tillsätt. Häll på fond och låt sedan såsen får småkoka ihop lite. Smaka av med honung, soja och kryddor utom persilja och fetaost.
Blanda ihop allt till färsen. Stek gärna en liten provbit för att smaka av. Forma jämnstora bollar med fuktiga händer och lägg ner i tomatsåsen. Låt det småkoka/sjuda tills frikadellerna är genomklara. Toppa allt med smulad fetaost och hackad persilja.