Receptet kommer från bloggen Fredriks fika. Ni som har sett Hela Sverige bakar känner igen Fredrik därifrån.
Glutenfria blåbärsscones 6-8 st
1 mogen banan
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk krossat linfrö
½ tsk salt
2 dl frysta blåbär
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananen och blanda med äggen (lätt uppvispat) och rör ner det i bunken. Blanda snabbt ihop en deg. Vänd till sist ner bären och klicka ut 6-8 högar på en bakpappersklädd plåt. Forma runda scones och platta till dom lite med en gaffel. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna lite men ät dom nygräddade då är dom som godast!
Gjorde dessa efter träningen igår - perfekt som efterträningsfika :) Så gott med blåbär!!
SvaraRaderaJa visst är det gott med blåbär! Håller verkligen med om att det passar perfekt efter ett träningspass då man behöver lite extra energi :)
RaderaKan man byta ut mandelmjöl till något annat mjöl? Kanske rismjöl eller havremjöl?
SvaraRadera