Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port
3-4 kycklingfiléer
1½ dl vatten
1½ msk balsamvinäger
1½ msk kinesisk soja
1½ msk kycklingfond
1½ msk farinsocker
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk finhackad färsk timjan
1 röd chili finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
Sås:
2 dl creme fraiche
ev maizena redning
ev salt,peppar
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i en påse och häll marinaden över. Knyt åt och låt det marinera nån timme. Detta moment kan hoppas över och då placerar man direkt kycklingen i en ugnsform och häller marinaden över. Tillaga i 200 grader i ca 20-30 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Sila skyn från formen ner i en kastrull. Tillsätt creme fraiche och låt det koka upp. Smaka av och krydda ev. Red såsen med maizena om den blir för tunn.
Skiva kycklingen i tunna fina skivor och servera den tillsammans med ris, den goda såsen och en sallad!
Tips! Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet.
Hej!
SvaraRaderaVar och kikade runt på recept igår och höll på att tappa hoppet på att hitta något. Det finns ju så många recept som man hittar men där man saknar ett flertal ingredienser hemma och så måste man iväg och handla.
Men detta recept hittade jag och det enda jag inte hade hemma var farinsocker men det gick ju att lösa ändå. :) Ville helt enkelt bara säga att det var väldigt gott och uppskattat här hemma! Har hittat lite fler recept härifrån som jag tänkte testa också. Länkar från min blogg så vet du. :)
Va kul att du gillade rätten! Ja, farinsocker går ju bra att byta ut mot vanligt socker, sirap eller honung, eller så utesluter man det helt för det blir säkert gott ändå! Kul också att du vill länka från din blogg och testa fler recept. Hoppas du hittar mer som du gillar:)
RaderaHa det bra, kram!
På en skala 1 - 10 får den här(Din sås) 11,5. Minst !!
SvaraRaderaSom den snåla gubben man är sparade jag dom fasta ingredienserna till såsen, hällde i dom i 3 dl. grädde och fick en sås som nästan var lika god, men mycket mildare.
Det här gjorde Du bra. Jättebra!
Thomas.
Oj, det var inte illa!!! Riktigt kul att höra att mina recept uppskattas och gillas :)
RaderaJag blandade ihop marinaden och slog den över frusna kycklingbröstfiléer, in i kylen tills dom skulle tillagas till middagen. När kycklingen serverades blev det alldeles tyst runt bordet. Alla var helt överens om att bättre än så här blir det inte. Inte ett gram av varken ris, sås eller kyckling fanns kvar. Suveränt gott. Massorna väntar nu på att Therese ska överträffa sig själv !!
SvaraRaderaMen gud så roligt att höra! Smart att låta kycklingen marineras så över natten:)
RaderaTack. Kan inte snabbsöka på dessa. Det finns ju 71 st recept på kycklingrätter. Hur gör jag för att lätt komma åt dem.
RaderaHittade först inte din kommentar då den verkar ha hamnat lite tokigt. Men enklast söker du på vanliga google. Skriv då fylld baconlindad kycklingfilé och sdan gott och blandat efteråt. Likadant med italiensk kycklingfilé. Annars hittar du båda recepten på sidan 3 när du bläddrar i kycklingkategorin. Lycka till!
RaderaMin sambo jobbar söndag till onsdag, kvällstid, så vår "helg" börjar onsdagkväll. Vi brukar äta lite extra gott när han kommer hem och ikväll överraskade jag honom med den här kycklingen och du! Den är ju så god att man smäller av! Tack snälla för att du delar med dig av dina recept!
SvaraRaderaMen gud så roligt att höra! Tack snälla DU som ger så härlig feedback :)
RaderaOTROLIGT gott! såsen är helt fantastisk! Tack för att du delar med dig dina recept! ska kika på allt annat gott du har här på bloggen =D
SvaraRaderaTack själv och jättekul att du gillade det! Hoppas också att du hittar mer att testa som faller dig i smaken! Kram:)
RaderaStäller mig i hyllningskören jag också! Helt fantastiskt gott!!! Tusen tack för detta recept!! Skickar en stor bamsekram från Karlskoga!
SvaraRaderaTack så mycket Adam! Alltid lika kul med positiv respons :) Stor kram till dig också!
RaderaHur tror du att det blir utan såsen? Skall ha potatisgratäng till och tycker inte att det passar med sås till.
SvaraRaderaTror att denna rätt verkligen vinner på att ha såsen till. Det är liksom den som gör hela rätten. Så om du vill servera en kycklingrätt utan sås kan jag rekommendera min baconlindad fylld kycklingfilé, eller min italienska kycklingfilé. Båda recepten hittar du här på bloggen under kategorin kyckling. Lycka till!
RaderaMycket enkelt och gott. Tack för detta recept som jag har använt många gånger. Med vänlig hälsning Ann
SvaraRaderaJag hällde marinaden direkt i formen över filéerna! Det såg ut att vara väldigt mycket marinad! Är lite nojig att det inte blir som det ska. Vill ju inte få en keff kyckling.
SvaraRaderaSka det verkligen vara marinad så att kycklingen är fylld till hälften med den?
Uppskattar snabbt svar.
Mvh!
Hej! Jo det ska vara så. Kycklingen kommer att tillagas i marinaden och blir på så sätt saftig och sedan ska ju marinaden sparas till såsen. Lycka till! / Therese
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaSuccé! Tack så mycker för ett grymt bra recept.. detta kommer jag laga fler gånger!
SvaraRaderaBästa kycklingreceptet någonsin! Dessutom enkelt att tillreda, då man lagar för många. Tack!
SvaraRaderaSkriver på min mans padda.
ewaandersson52@gmail.com