Varm salsa på grillen ca 6 port
1 gul paprika
1 röd paprika
4 tomater
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 stor burk majskorn 300g
½ dl chilisås
saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
svartpeppar
ev chilipeppar
Hacka paprika, tomater, lök och chili (ta bort kärnorna om man vill ha det mildare). Pressa i vitlök och lägg allt i en bunke och tillsätt avrunna majskorn. Tillsätt chilisås, lime, salt och peppar. Lite chilipeppar (chiliexplosion) är gott i. Blanda allt väl. Riv av ett stort ark grillfolie och pensla det med olja. Lägg salsan i mitten och vik upp långsidorna mot varandra. Nyp ihop hela vägen så det blir ett tätt paket. Ställ det på grillen över glöd tills det är genomvarmt och har kokat ihop sig lite. Brukar räcka med tiden det tar att grilla köttet. Häll upp salsan i en skål eller servera direkt ur folien.
Man kan även göra flera små paket så att alla får var sitt salsapaket. Ett trevligt sätt att servera på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar