Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig. Riktigt gott!
Festlig köttfärsgryta 6 port
500 g nötfärs
1 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g färsk gurka, ca ½
1 burk hela champinjoner
1 mellanstor burk ananas
2-3 msk soja
1 tsk vinäger
1 msk flytande honung
2 msk kalvfond
2 tsk sambal oelek
1 msk maizena majsstärkelse
salt, peppar
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Hacka paprikan och tillsätt i slutet. Strimla gurka och dela ananas i mindre bitar. Häll spadet från ananas och champinjoner i en kastrull och tillsätt soja, vinäger, honung, fond och sambal. Koka upp och sjud nån min. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt. Häll såsen över färsen och blanda ner gurka, champinjoner och ananas. Låt grytan få småsjuda under lock en liten stund så smakerna blandar sig. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar. Servera med ris.
Källa: Viktväktarna 3,5 points/portion (utan ris)
Låter gott:) Ananas i mat är förbaskat trevligt!
SvaraRaderaJag håller verkligen med om att ananas är riktigt gott och gjorde sig riktigt bra även i denna gryta!
Radera