Snickersfudge
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
25 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 pkt marabou fransk nougat
2 dl salta jordnötter + ca 1 dl till garnering
Hacka chokladen (jag använder marabou) och blanda med den kondenserade mjölken och smöret i en kastrull. Smält ihop allt försiktigt på ganska svag värme och rör tills smeten är slät och tjock. Rör ner vaniljsocker och hacka eller klipp små bitar av nougaten. Rör ner den tillsammans med nötterna. Lägg bakplåtspapper i en mindre sorts långpanna eller liknande ugnsform och häll i smeten. Platta ut ordentligt och hacka jordnötter och strö över. Tryck till dom lite. Låt fudgen stelna i kyl eller ställ ut formen en stund. Skär sedan upp i bitar.
Den franska nougaten hittar ni i godishyllan. Det är 2 små "bars" eller pinnar som är doppade i choklad i varje paket. Enklast var det att först dela dom längs med och sedan klippa med saxen till mindre bitar. Förbered det innan ni börjar med smeten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar