Idag kommer iallafall ett recept på en krämig, supergod kycklingsoppa som passar bra nu när höstrusket kommer.
2 stora kycklingfiléer
2 gula lökar
2 morötter
1 zucchini
1 röd chili
1 röd paprika
1 burk passade tomater
3 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande fond
200 g philadelphiaost vitlök och örter
5 dl vispgrädde
3 dl vatten
Salt, peppar och kycklingkrydda
Hackad persilja
Strimla kycklingfiléer, hacka löken och grönsaker. Stek kycklingen i en stor kastrull gärna i kokosolja. Krydda med salt och peppar och gärna kycklingkrydda. Tillsätt grönsaker och stek lite lätt. Häll på tomater, philadelphiaost, vatten och grädde och låt soppan koka ihop. Smaka av och tillsätt hackad persilja innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar