måndag 22 februari 2021

Kycklingfrikadeller i tomatsås

Kycklingfärs finns ofta billigt på affären och dessa frikadeller är enkla att laga och blir snabbt en god och nyttig vardagsrätt. Servera gärna med pasta eller för lchf shiratakinudlar eller blomkålsris och en fräsch sallad till!
KYCKLINGFRIKADELLER I TOMATSÅS 4port 

500 g kycklingfärs 
1 liten gul lök finriven 
1 vitlöksklyfta finriven eller pressad 
1 tsk sambal oelek 
1 dl finriven parmesanost 
1 tsk torkad oregano 
1 tsk salt 
Ca 1 krm svartpeppar 

TOMATSÅS:
1 gul lök 
1 msk smör 
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Lite vatten 
1 msk kycklingfond 
1 tsk tamarisoja 
1 tsk honung 
Salt och peppar efter smak 
Hackad persilja 
1 pkt fetaost 

Hacka löken till såsen och stek mjuk i smöret utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek lite till. Häll sedan på tomater och skölj burken med lite vatten och tillsätt. Häll på fond och låt sedan såsen får småkoka ihop lite. Smaka av med honung, soja och kryddor utom persilja och fetaost.

Blanda ihop allt till färsen. Stek gärna en liten provbit för att smaka av. Forma jämnstora bollar med fuktiga händer och lägg ner i tomatsåsen. Låt det småkoka/sjuda tills frikadellerna är genomklara. Toppa allt med smulad fetaost och hackad persilja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar