onsdag 10 november 2021

Mustig älgköttgryta med rotsaker

En riktigt god och värmande köttgryta som passar perfekt en ruggig höstdag. Jag gjorde på en bit älgkött men annat viltkött eller nötkött funkar såklart jättebra. 

MUSTIG ÄLGKÖTTGRYTA MED ROTSAKER 

Ca 1 kg älgkött 
1 gul lök 
1 bit rökt sidfläsk eller bacon 
Vitlökspeppar 
Torkad timjan 
2 dl rött vin 
2 msk viltfond
1 dl vatten 
2 morötter 
1 bit rotselleri 
1 ask cantadou kantarellost 
2 dl vispgrädde 
2 tsk dijonsenap 
Lite soja 
Hackad persilja 
Salt och peppar 

Tärna köttet och sidfläsk, grovhacka löken. Stek i smör i en gryta och krydda. Tillsätt vin, fond och vatten och låt det småkoka under lock tills köttet börjar bli mört ca 1 timme. Tillsätt mer vätska om det blir för torrt. Tillsätt grönsaker och låt det småkoka lite till så grönsakerna mjuknar lite. Tillsätt resten och smaka av grytan innan servering. Hackad persilja brukar jag tillsätta just innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar