Ca 1 kg älgkött
1 gul lök
1 bit rökt sidfläsk eller bacon
Vitlökspeppar
Torkad timjan
2 dl rött vin
2 msk viltfond
1 dl vatten
2 morötter
1 bit rotselleri
1 ask cantadou kantarellost
2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
Lite soja
Hackad persilja
Salt och peppar
Tärna köttet och sidfläsk, grovhacka löken. Stek i smör i en gryta och krydda. Tillsätt vin, fond och vatten och låt det småkoka under lock tills köttet börjar bli mört ca 1 timme. Tillsätt mer vätska om det blir för torrt. Tillsätt grönsaker och låt det småkoka lite till så grönsakerna mjuknar lite. Tillsätt resten och smaka av grytan innan servering. Hackad persilja brukar jag tillsätta just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar