Helgrillad fläskytterfilè
1 fläskytterfilè
1 påse valfri rub
Gnid in ruben runt köttet (jag använde märket caj-p). Grilla runt om tills köttet fått fin färg. Flytta över köttet så det inte ligger över kolen. Grilla indirekt med lock på tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Ta upp köttet och vira folie runt. Låt vila en stund och skiva sedan upp i tunna skivor.
Amerikansk grillsås
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl gräddfil
3 msk sweet chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk tomatpurè
1 msk steakhouse seasoning krydda
2 tsk paprikapulver
Blanda ihop allt och låt stå kallt en stund innan servering.
BBQ-sås
3 dl ketchup
1 dl sweet chilisås
2 tsk liquid smoke
2 msk balsamvinäger
3/4 dl kalvfond
Blanda allt och häll upp på en flaska. Förvara i kyl. Denna är också perfekt att använda som en bas i marinader. Minska gärna mängden smoke till 1 tsk om man inte gillar allt för rökig smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar