Spenatsoppa 6 port
2 gula lökar
2 potatisar
1 msk smör
1½ liter vatten
3 hönsbuljongtärningar
500-600 g fryst hackad spenat
1 pkt cantadou vitlöksost
salt, peppar
Skala och hacka löken. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Fräs detta i smöret en stund. Häll på vatten och smula ner buljongen. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt spenat och ost. Mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.
Matmuffins 8-10 st
5 dl vetemjöl
3½ dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk torkad basilika
3 ägg
2 dl vatten
2 dl filmjölk
1 dl rapsolja
Fyllning:
1 ägg
2 dl kesella
1 msk tomatpuré
1 dl riven vb-ost
skivad salami
körsbärstomater
ost i bitar
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen och blanda ner vatten, fil och olja. Rör försiktigt ner vätskan i mjölblandningen. Fördela smeten i stora muffinsformar.Fyll till hälften. Blanda ihop ägg, kesella, tomatpuré och riven ost. Gör en fördjupning i muffinssmeten och klicka ner fyllningen. Stick ner salami, tomater och ostbitar.
Grädda i 180 grader i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar