Enkel köttgryta 4 port
ca 1½ kg bogfläsk el ca1 kg renskuret kött
1 gul lök
smör
salt, peppar
2 msk kalvfond
2 msk soja
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
maizena redning
Renskär köttet från fläsk och skär det i stora tärningar. Bryn köttet i omgångar med lite salt och peppar. Lägg över i en gryta. Hacka löken och byn den och lägg över i grytan. Tillsätt fond, soja och vatten. Låt köttet småkoka tills det blir mört ca 1½ timme under lock. Tillsätt grädde och smaka av med sambal. Red av med lite maizena. Servera med potatis, hemmagjort mos eller ris och sallad.
detta skall jag testa =) Tack
SvaraRaderaHoppas att du gillade grytan om du lagat den! Gjorde den idag igen till middag. Den är verkligen jättegod, en riktig favvorätt här hemma =)
RaderaDetta skall jag laga idag , låter mycket smarrigt ! =)
SvaraRaderaKul! Hoppas du gillar den...=)
RaderaDetta får bli vår middag ikväll :)
SvaraRaderaLagar detta as we speak, kommer bli intressant!
SvaraRaderaSpännande! Hoppas du gillar den :)
Raderajag lagade den .Den blev perfekt
SvaraRaderaSå roligt att höra!
RaderaSkall man plocka ur köttet när man reder såsen?
SvaraRaderaNej det behöver man inte. Jag använder maizena redning som man bara stör över grytan och blandar försiktigt ner.
Radera