Morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
300 g finrivna morötter
2 1/4 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk mald kardemumma
2 msk kanel
Topping:
30 g mjukt smör
1½ dl florsocker
200 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
ca 2 msk pressad citron
Vispa ägg och socker ganska lätt. Blanda ner morötter och olja. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd runt så allt blandar sig till en slät smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Den får gärna vara liiite kladdig i mitten, då blir den extra saftig. Låt den svalna.
Vispa ihop allt till toppingen. Jag började att vispa ihop smör och florsocker och tillsatte sedan resten och vispade med elvisp till en slät och fluffig smet. Bre ut på kall kaka. Låt den gärna stå i kyl till dagen efter, blir bara ännu godare. Denna bakade jag och tog med när vi skulle bort på middag, så därför blev det bara en halvdålig bild i all hast. Men jag hoppas ni ändå förstår hur himla god denna kaka är!
Morotskaka är beroende framkallande. Dessutom är det ju "nyttigt" med morötterna i :)
SvaraRaderaBeroendeframkallande...JAAAAA! Och precis som du säger kan man ju intala sig att den är lite nyttigare och så tar man en extra bit för det är man ju värd, eller hur? ;)
Raderaja älskar morotskaka,klart en av favorit kakorna.så gott
SvaraRaderaJa visst är bara hur gott som helst! Testa det här receptet för den blev helt perfekt:)
RaderaEn riktig mummakaka det här....o lite nyttig är den väl iaf ;)
SvaraRaderaJa, men visst är det så Tina!
RaderaMmm... inte mycket som slår en morotskaka! Jag håller med dig om att kakan bara mognar och blir godare av att stå till sig i kylskåp. Men vem kan motstå den, blir ju nästan aldrig kvar något. Jag gjorde en variant av morotskakan när jag bytte morötterna mot pumpa. Blev jättebra det också. Har inte hunnit lägga upp receptet än dock.
SvaraRaderaKakan med pumpa låter ju supersmarrigt så jag ska hålla utkik efter det receptet:) Kram!
Radera