Rivig köttfärssoppa 4-6 port
300 g köttfärs
1 gul lök
3 morötter
4 potatisar
1 squash
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1-1½ liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 tsk sambal oelek
peppar
(salt)
hackad persilja
Bryn färs och hackad lök i en soppgryta. Skala och grovriv morötter och potatis. Riv även squash som inte ska skalas. Blanda ner grönsakerna och låt det fräsa med en stund tillsammans med tomatpuré. Tillsätt tomater, vatten, buljong, paprika, timjan och sambal. Låt det koka på svag värme i minst 15 min. Soppan blir egentligen bara godare ju längre den får koka. Smaka av med salt och peppar innan servering och rör ner finklippt persilja. Servera med en klick creme fraiche eller yoghurt och gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar