Jenny på Jennys matblogg har ordnat en "pizzautmaning", ingen pristävling men mest en kul grej att man kan rösta på "bästa pizzan" + att få lite tips från andra. Så klicka på länken och gå in och rösta!
Italiensk pizza a´la viktväktarna 4 port
Deg:
2 dl vatten (37 grader)
½ pkt jäst
2 msk olja
ca ½ tsk salt
ca 5 dl vetemjöl eller 4 vete + 1 graham
Tomatsås:
2 dl soltorkade tomater (blötlagda)
1 vitlöksklyfta
4 msk vatten
ca ½ kruka färsk basilika
Topping:
2 dl riven ost (17%)
1 ask coktailtomater
pizzakrydda
ruccolasallad
10 skivor parmaskinka
balsamicosirap
Börja med degen: Lös jästen med vattnet och tillsätt salt och olja. Tillsätt mjöl under arbetning tills degen är smidig. Jag brukar alltid byta ut 1 dl av mjölet mot grahamsmjöl för jag tycker det blir himla gott, men det väljer man såklart själv. Jäs under bakduk i ca 40 min. Kavla ut degen och lägg på en stor plåt eller i långpanna som oljats lite. Mixa alla ingredienser till tomatsåsen och bre det över degen. Strö över ost, delade coktailtomater och lite pizzakrydda. Grädda i 225 grader i ca 15 min.
Toppa med ruccolasalladen och dra isär skinkan i mindre bitar och lägg lite slarvigt över. Ringla över balsamico.
Till tomatsåsen anväder jag soltokade tomater i påse som jag först strimlar och sen värmer jag vattnet (4 msk) och häller över. Låter det stå en stund, tillsätter resten och mixar det slätt.
Källa: Viktväktarna 9 points/portion.
Hej! Vilka härliga och goda recept du bjuder på. Jag undrar om viktväktarpointsen är de nyaste alltså pro points?
SvaraRaderaTack snälla:-) Pointsen är enligt det äldre sättet att räkna alltså INTE pro-points.
RaderaDen röstade jag på! Ser sjukt gott ut. Fin blogg!! :)
SvaraRaderaTack så mycket Linda! Kram:)
Radera