lördag 9 oktober 2021

Kyckling i örtsås

Sååå god kycklingrätt med krämig sås med massa smak av färska örter. Här serverade jag stekta grönsaker till men blomkålsris är också jättegott till som lågkolhydratalternativ annars funkar såklart vanligt ris eller pressad potatis till. 
KYCKLING MED ÖRTSÅS 4PORT 

4 portionsstora kycklingfiléer 
Örtsalt 
Kokosolja eller smör till stekning 
2½ dl vispgrädde 
2 dl creme fraiche 
1 liten ask cantadou vitlöksost 
2 msk kycklingfond 
2 tsk sambal oelek 
Färska örter efter smak och tillgång, jag hade:
1 msk hackad rosmarin 
1 msk hackad citrontimjan 
2 msk hackad oregano 
2 msk hackad persilja 
Salt och peppar 

Dela kycklingfiléerna på 2. Stek sen kycklingen och krydda med örtsalt. Dom behöver inte bli helt genomstekta. Lägg åt sidan. Häll grädde, creme fraiche, cantadou, fond och sambal i stekpannan och vispa runt så alla smaker löser sig. Tillsätt örter och smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingen och låt det sjuda ihop så kycklingen blir helt genomklar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar