Dagens recept blir på den berömda Jack Daniels glazen som verkligen gör pricken över i:et på det grillade köttet! Lite omständig att göra, men riktigt riktigt god. Kanske något att testa i helgen?
Jack Daniels glaze ca 3 dl
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1½ dl vatten
2½ dl ananasjuice
½ dl teriyakisås
1 msk kinesisk soja
3 dl farinsocker
3 msk pressad citronsaft
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar
Skär av toppen på vitlöken. Ställ den i en liten ugnsform. Se till att den står stadigt, om inte kan man skära till botten lite. Ringla över oljan och ställ in den i 160 grader varm ugn i ca 1 timme. Ta ut och låt den svalna lite. Blanda vatten ananasjuice, teriyakisås, soja och socker i en kastrull. Koka upp och låt det sedan sjuda. Tillsätt övriga ingredienser och kläm ut innehållet från vitlöken. Tillsätt massan i kastrullen. Låt allt småkoka ihop tills den tjocknar och ca 3 dl är kvar. Den ska vara lite sirapsaktig i konsistensen. Det tar ca 40-60 min. Rör om nån gång då och då. Sila såsen ner i en ren skål eller kanna och låt den kallna. Ringla lite över färdiggrillat kött eller hamburgare. Mycket hållbar sås som lätt håller någon vecka i kyl!
Ha nu en riktigt trevlig Midsommarhelg!!!
Den här glazen sparar jag. Även om jag inte grillar så mycket nu eftersom vi bor i lägenhet så är det bra att ha ett sånt här recept.
SvaraRaderaKram
Ja det tycker jag du ska göra! Kram:)
Radera