Skellefteågryta 4 port
1 fläskfilè ca 700 g
2 ägg
1 påse riven parmesanost 100 g
salt, peppar
tomater
3 dl grädde
1 dl chilisås
2 msk senap
Vispa upp äggen och rör ner parmesanosten. Låt stå och svälla en stund. Putsa och skiva fläskfilén. Doppa skivorna i ostblandningen och stek i smör på svag värme. Salta och peppra.Passa noga så det inte bränner fast. Smörj en form och täck botten med skivade tomater. Lägg köttet ovanpå.
Rör ihop grädde, chilisås och senap. Häll blandningen över formen och gratinera i 225 grader ca 30 min.
Färdig gratäng! Servera med ris, pressad potatis eller klyftpotatis och en sallad.
Smaklig måltid!
Gott
SvaraRaderaMycket god rätt! Att bjuda vänner på.
SvaraRadera