söndag 3 oktober 2021

Kycklinggratäng med bacon och fetaost

En kycklinggratäng med ljuvligt god sås som toppas med bacon och fetaost innan servering. Sååå gott! En god sallad till och kanske blomkålsris. 
KYCKLINGGRATÄNG MED BACON OCH FETAOST 5-6 port 

1 kg kycklinglårfile 
Salt, peppar, torkade franska örter 
3 dl creme fraiche 
2½ dl vispgrädde 
1 msk dijonsenap 
2 msk kycklingfond 
2 tsk kinesisk soja 
2 tsk sambal oelek 
1 pkt bacon 
1 pkt fetaost 
Ev färska örter 

Lägg kyckling, ostekt,  i en smord ugnsform och krydda lätt med salt, peppar och franska örter. Rör ihop grädde, creme fraiche, senap, fond, soja och sambal och häll såsen över kycklingen. Tillaga i 200 grader varm ugn i ca 40 min.  Skär bacon i bitar och stek den knaprigt. När kycklingen är klar, strö över bacon och smula över fetaost. Toppa gärna med någon färsk örtkrydda tex persilja eller basilika. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar