Chilimarinerade kycklingspett 2 port
2 mindre kycklingfiléer
Marinad:
1 msk olja
1 tsk soja
1 tsk flytande honung
saft av ½ citron
½-1 röd chilifrukt
färsk rosmarin
färsk persilja
färsk oregano
lite salt
svartpeppar
Skär kycklingen i ganska stora kuber och lägg i en påse. Blanda allt till marinaden, hacka chili och ta även med kärnorna om man vill ha extra hot. (Jag hade ½ chili som var ganska stor) Hacka örter och rör ner, nån kvist av varje. Byt ut om ni vill eller ta vad ni har hemma. Häll marinaden över kycklingen, knyt ihop påsen och låt det marinera nån timme i kyl. Ta upp kycklingen och trä på spett och grilla över glöd till de är helt genomklara.
Såg gott ut! blev nyfiken på rullarna som va i bakgrunden också såg gott ut
SvaraRaderaJa riktigt gott och sommarfräsch middag. Perfekt mat för varma soliga dagar!
RaderaMums, vilken smarrig marinad! För vår familj behöver man nog ta bort chilin men i övrigt funkar den nog även för våra barn!
SvaraRaderaSer framemot quesadillasreceptet, de ser också otroligt smarriga ut!
Ja het chili är nog inget för små barn, men går ju säkert lika bra utan. Rullarna blev riktigt goda till så det receptet kommer nu på studs:)
Radera