Kycklingpaj med mango ca 7-8 port
Pajdeg:
5 dl vetemjöl
175 g smör
nån msk kallt vatten
Fyllning:
3 kycklingfiléer
salt,peppar
curry
paprikapulver
1 liten gul lök
2 paprikor
2½ msk vetemjöl
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
ca 1 dl mango chutney
ca 3-4 dl matlagningsgrädde
1 dl tärnad mango
1 liten burk majskorn
körsbärstomater
ca 2 dl riven ost
Hacka samman mjöl och smör till pajdegen i en matberedare. När det är smuligt häller man i lite vatten åt gången medan maskinen kör. Häll bara i så pass att degen går ihop. Tryck ut i en stor pajform och ställ den i kyl, helst 1 timme. Nagga sedan och förgrädda i 200 grader i ca 15 min.
Skär kycklingen i små bitar och stek tillsammans med kryddor. Ta upp kycklingen och stek grönsakerna som tärnats. Tillsätt kycklingen igen och strö över mjöl. Rör om noga och tillsätt fond, sambal, mango chutney och grädde. Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Rör ner mango (fryst går bra) och majs. Smaka av och häll stuvningen i pajskalet. Dela tomaterna och fördela dom över pajen. Strö över ost och grädda i 225 grader tills den fått fin färg, ca 10-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar