Fläskytterfilé i sötsur sås ca 5-6 port
1 kg fläskytterfilé
1 gul lök
vatten
3 morötter
1 liten burk skivad ananas
ananasspad + 5 dl vatten
3 msk maizena majsstärkelse
1 msk kalvfond
3 msk teriyakisås
2 msk balsamvinäger
3 msk thai sweet chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
ev 1 hackad röd chili
några blad svartkål eller broccolibuketter
salt, peppar
Putsa och skiva filé ganska tunt och stek i smör så den får fin färg runtom. Ta upp den, hacka och stek löken. Lägg tillbaka köttet och häll på lite vatten och låt det eftersteka under lock i ca 30 min. Skala och skiva morötter under tiden och blanda ihop resten till såsen. Tillsätt morötter,( ev broccoli) och såsen. Låt det koka upp under lite omrörning och sedan småputtra under lock ca 10 min. Skär ananasen i bitar och hacka svartkålen och blanda ner i slutet. Smaka av om det behövs lite salt och peppar. Servera med ris och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar