Fröknäcke
2 dl grovt rågmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl hel linfrö
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl vatten
flingsalt
Blanda allt utom flingsalt i en bunke. Snabbast och enklast går det i en matberedare. Degen blir lite som mjuk chokladbollssmet i konsistensen. Bre ut den tunt på en bakpappersklädd plåt med hjälp av en sked. Försök göra det så tunt som möjligt smeten ska i princip täcka plåten. Strö över lite flingsalt och grädda i 140-150 grader i ca 50-60 min. Det ska inte vara mjukt. Ta ut och låt det svalna lite. Skär eller bryt bitar. Om det ändå känns lite mjukt kan man lägga bitarna på plåten och ställa in den igen i ugnen och låta den stå där på eftervärmen tills ugnen är kall. Förvara dom i en tät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar