Här kommer ett tips på en supersmarrig kycklinggryta med mango. Riktigt, riktigt god blev den och passar lika bra till vardags som till bjudrätt. Rekommenderas!!
Mangokyckling 4 port
500 g kycklingfilé
2 tsk flytande margarin
salt, peppar, ev kycklingkrydda
½ purjolök
1 röd paprika
1 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche 8%
1-2 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
2 msk mango chutney
1-2 tsk sambal oelek
1 liten mango
Skär kycklingen i bitar och stek i lite smör och krydda med salt, peppar och ev kycklingkrydda. Lägg över kycklingen i en gryta. Strimla purjo och paprika och stek lite lätt. Blanda grönsakerna med kycklingen, strö över mjöl och spä med vatten och creme fraiche. Tillsätt resten utom mangon och låt grytan få puttra ihop under lock i ca 10 min. Skala och skär mangon i tärningar och rör ner i grytan just innan servering. Servera med ris och grönsaker.
Källa: Viktväktarna 5 points/portion (bara grytan)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar