Farmors gubbröra
5 st hårdkokta ägg
1 burk matjessill
1 liten gul lök
1 dl vispgrädde
garnering:
3 ägg
2 tomater
ev gurka
Börja med att koka alla äggen. Hacka löken fint och stek den lite mjuk i smör (får inte bli brynt). Hacka ägg och avrunnen matjessill. Blanda med löken. Vispa grädden ganska hårt men inte så den blir "grynig". Blanda ner grädden med det andra.
Klä en liten skål med plastfolie och fyll med röran. Tryck till lite så det packas. Det bästa är om skålen rymmer röran precis och inte är för stor. Täck över med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Vid servering: Ta bort det täckande plasten och vänd skålen upp och ner på ett fat. Ta bort plasten som varit i skålen och garnera med ägg och tomat. Gurka är också gott och fint att garnera med.
5 st hårdkokta ägg
1 burk matjessill
1 liten gul lök
1 dl vispgrädde
garnering:
3 ägg
2 tomater
ev gurka
Börja med att koka alla äggen. Hacka löken fint och stek den lite mjuk i smör (får inte bli brynt). Hacka ägg och avrunnen matjessill. Blanda med löken. Vispa grädden ganska hårt men inte så den blir "grynig". Blanda ner grädden med det andra.
Klä en liten skål med plastfolie och fyll med röran. Tryck till lite så det packas. Det bästa är om skålen rymmer röran precis och inte är för stor. Täck över med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Vid servering: Ta bort det täckande plasten och vänd skålen upp och ner på ett fat. Ta bort plasten som varit i skålen och garnera med ägg och tomat. Gurka är också gott och fint att garnera med.
Ljuvligt god, älskar dina recept😃❤
SvaraRaderaSå härligt att höra! Tack snälla du 💖🤗
Radera