tisdag 4 november 2014

Rotsaksfräs med ris och curry

Hej hej! Ledig idag, men annars är det mer eller mindre fullt upp hela veckan så det gäller att passa på att vila upp sig. Tänkte tipsa er om veckans vegetariska rätt som jag gjorde igår. Ett rotsaksfräs kryddat med curry som man stoppar i pitabröd. Röran kan göras med eller utan ris.

Rotsaksfräs med curry  4 port

2 dl ris
½ litet vitkålshuvud
2 stora morötter
1 bit rotselleri
1 gul lök
2 msk olja
1 msk curry
salt, peppar, cayenne
2 äpplen

Tillbehör:
pitabröd
gräddfil

Koka riset enligt anvisningar. Strimla vitkålen fint, grovriv morötter och rotselleri. Hacka löken. Fräs alla grönsaker i oljan tillsammans med curry. Låt det steka tills grönsakerna mjuknar. Smaka av med salt, peppar och cayenne om man vill ha mer sting. Skala och grovriv äpplena och blanda ner tillsammans med det kokta riset. Servera röran i pitabröd tillsammans med en klick gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar