Halloween är det ju idag, men inget vi firar direkt. Har i alla fall handlat hem godis om det skulle komma nån och knacka på dörren. Tänkte i stället tipsa om en god efterrätt jag gjorde förra helgen. Receptet kommer från Arla. Receptet var till 6 port och jag gjorde hälften som blev lämpligt till 2. Så jag gissar att originalreceptet passar mer till 4.
Blåbärscheesecake i glas 4-6 port
125 g frysta blåbär
8-10 digestivekex
2 gelatinblad
250 g kesella
1 dl lätt creme fraiche eller turkisk yoghurt
3/4 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
Garnering:
blåbär
Tina blåbären. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ihop kesella, creme fraiche (jag hade turkisk yoghurt), florsocker och vanilj efter smak. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Smält i en kastrull på mycket svag värme. Blanda med lite av smeten och rör sedan ner i resten. Rör försiktigt ner blåbären. Varva krossade kex och smet i glas. Jag räknade 2 kex/portion. Låt de stå i kylen i minst 1 timme innan servering. Garnera med blåbär antingen tinade eller färska just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar