Våren närmar sig ju med stormsteg vilket ju känns fantastiskt. Man blir genast mycket piggare och gladare :) Trots att det faktiskt snöade lite här i morse så bjuder jag på ett riktigt vår-recept. Denna paj gjorde jag egentligen i somras, men snart är ju rabarbersäsongen igång så testa den gärna! Riktigt god och härligt knäckig blev den. Vill man kan man ju byta ut rabarber mot äpplen, men då utesluter man potatismjöl och kanske smaksätter med lite kanel.
Knäckig rabarberpaj
rabarber skalad och skuren i bitar
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
½ msk potatismjöl
Deg:
150 g smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
sirap att ringla över
Lägg skalad och skivad rabarber i en pajform ta så mycket att att det täcker botten ordentligt. Jag tycker det ska vara ganska mycket rabarber så det inte blir bara deg. Blanda rabarbern med socker, vanilj och potatismjöl. Blanda ihop rumsvarmt smör, socker, havregryn och mjöl till en smulig deg och fördela den över rabarbern. Ringla över lite sirap och grädda i 225 grader i ca 20 min. Passa så den inte bränns på toppen. Folie kan i sådana fall läggas över i slutet av gräddningen. Servera den lite avsvalnad men fortfarande varm med vaniljsås eller glass.
Sirap på har vi inte provat, därav det knäckiga förstår vi, testar nästa gång! Ha det fint! : )
SvaraRaderaJa gör gärna det! Den blir verkligen extra knäckig med lite sirap på! Kram:)
RaderaSupergott som allt annat du lägger ut.Jättebra o stor användning har jag.... kramar. //Loa
SvaraRaderaTack snälla du! Kram :)
Radera