måndag 16 februari 2015

Indisk currykyckling med äpple

Detta är en riktig härlig och smakrik kycklinggryta som värmer gott. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer till sin rätt. Jag bytte ut 2 av äpplena till orange paprika som jag hade hemma och ville göra slut på och det blev riktigt bra det med.


Indisk currykyckling  4 port

500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 skalade äpplen 
(el 2 äpplen och 2 paprikor)
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
1 msk garam masala (ev lite mindre då den tog över ganska mycket)
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 msk soja
1 hönsbuljongtärning
3 msk mango chutney
1 burk lätt kokosmjölk (6 %)

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor. Tillsätt kycklingen mot slutet och fräs en stund till. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. Servera med basmatiris.


Källa: Viktväktarna 5 points/portion


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar