Indisk currykyckling 4 port
500 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 skalade äpplen
(el 2 äpplen och 2 paprikor)
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
1 msk garam masala (ev lite mindre då den tog över ganska mycket)
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 msk soja
1 hönsbuljongtärning
3 msk mango chutney
1 burk lätt kokosmjölk (6 %)
Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök, tärna äpplen och fräs det i olja tillsammans med alla kryddor. Tillsätt kycklingen mot slutet och fräs en stund till. Tillsätt soja, buljong, mango chutney och kokosmjölk och låt grytan få småputtra under lock i minst 30 min, men gärna längre. Servera med basmatiris.
Källa: Viktväktarna 5 points/portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar