Köttfärsbiffar i tomatsås 4 port
500 g köttfärs
4 tsk potatismjöl
1 stort ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
½-1 dl vatten (el mjölk)
Tomatsås:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 dl krossade tomater
1 dl vatten
salt, peppar,socker
hackad färsk basilika (el 1 tsk torkad)
Blanda köttfärs med ägg, potatismjöl och kryddor. Tillsätt lite vatten eller mjölk i taget till en smidig smet, ej för lös. Forma 8 biffar och stek de till fin färg i lite smör. Lägg upp biffarna på ett fat medan såsen görs. Fräs hackad lök och vitlök i lite smör eller olja i stekpannan. Tillsätt tomater och vatten, koka upp och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Tillsätt basilika och lägg tillbaka biffarna. Servera med kokt pasta, delade körsbärstomater och sallad.
Källa:Viktväktarna 7 points/port utan pasta
1½ biff/port ger 6 port och 5 point/port
Som vanligt supergott ! Helt underbart
SvaraRaderaHärligt att höra! :)
RaderaHej Therese, ett tag sedan jag "såg" dig senast! Hoppas allt är bra med dig och att solen skiner!
SvaraRaderaKram från Frostis www.frostrosor.nu
Hej Frostis! Har varit usel på att uppdatera...ska försöka bättra mig:))
RaderaKram!
Oj så gott! Hälsningar /Gosia
SvaraRaderaJa, både gott och lättlagat!
RaderaKram!
Vad gott det låter!!
SvaraRaderaKram
Ja en riktig vardagsfavorit!
RaderaKram:)