Vitkålssallad
½ vitkålshuvud
1 stor morot
½ gurka
1 liten burk majskorn
1 liten burk krossad ananas
1 msk äpplcidervinäger
2 msk olivolja
2 tsk salladskrydda tex italiensk
1 tsk torkad persilja
Strimla vitkålen fint och lägg i en stor bunke. Skala och grovriv moroten. Skär gurkan i smala bitar eller halvmånar. Häll av vätskan från majsen och blanda ihop med de övriga grönsakerna i buken. Tillsätt ananas med vätskan. Blanda vinäger, olja och kryddor i en kopp och häll det över salladen. Blanda om noga och ställ det gärna i kylen nån timme innan servering. Färdig sallad håller några dagar i kylen. God och bra vardagssallad!
För ett tag hade Linda på kryddburken en tävling på facebook om att gissa maten. Tävlingen vann jag och skulle få hemskickat ett hemligt paket. Detta var vad jag fick! En superfin kökshandduk som passar perfekt i vårat nya kök och 4 st små pajformar för tex efterrätt. Riktigt glad blev jag över den vinsten kan jag lova:)
Grattis till vinsten! De där pajformarna är perfekta till små västerbotenpajer! :-)
SvaraRaderaTack =) Ja, jag har länge önskat mig just sådana små pajformar men aldrig riktigt hittat några bra så därför blev jag extra glad för de här är ju perfekta! Små västerbottenspajer i de kan jag tänka mig blir hur bra som helst, speciellt till en förrätt blir det ju extra fint. :)
Radera