Den här kycklingpajen blir riktigt god och härligt krämig. En paj som passar lika bra till vardags som till helgmiddag. På bilden ser den nästan lite bränd ut, men det blev den inte utan den har en perfekt gratinerad yta.
Krämig kycklingpaj 4-6 port
Pajdeg:
3 dl mjöl (vete eller vete+graham)
100 g smör
nån msk vatten
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 gul lök
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika
1 liten burk skivade champinjoner
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
paprikapulver
cayennepeppar
svartpeppar
(salt)
2-3 dl riven ost (gärna västerbotten)
Blanda ihop allt till degen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i ca 30 min. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 min. Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och paprika. Skär ev champinjonerna i mindre bitar. Stek kycklingen tills den fått fin yta. Ta upp den och stek grönsakerna lite. Tillsätt kycklingen, mjöl, grädde och fond. Låt det puttra ihop lite och smaka sedan av med kryddorna, avvakta med salt eftersom osten kan ge tillräckligt med sälta. Ta pannan från plattan och rör ner osten. Häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 225 grader tills pajen fått fin gratinerad yta.
Låt gärna pajen få stå några min och sätta sig. Servera sedan med sallad. Går även bra att frysa in om det skulle bli något över.
Åh, det här lät gott! Älskar pajer så länge det inte är några ägg i fyllningen! ;) Ska testa denna! /Ida G
SvaraRaderaJa gör det Ida! Hoppas du gillar den, och den blir klart godast med VB-ost:))
RaderaHej hopp! Nu har jag gjort pajen, det blev dock med mager ost (förstår att den är godast med VB, men det är ju bara måndag, haha) men den var ändå HUR god som helst, det tyckte både jag och David! Kommer att göra den fler gånger :) Hoppas det gått bra idag på operationen, har tänkt på dig! Kram! /Ida
SvaraRaderaHej! Men så kul att höra att ni båda gillade pajen:) Nästa gång får du lyxa till det med VB-ost!
RaderaHar just kommit hem efter op och det har gått riktigt bra, kram på dig!