Smördegflarn 2 port
1 smördegsplatta
uppvispat ägg
2 msk creme fraiche
2 msk rondele färskost blue cheese
2-4 skivor parmaskinka
ruccolasallad
cocktailtomater
parmesanost
rostade pinjenötter
crema di balsamico
Dela smördegen på mitten och kavla ut bitarna lite. Skär försiktigt en kant runt, inte helt igenom, och nagga i mitten. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader tills dom pöst upp och fått fin gyllene färg ca 10 min. Tryck lite försiktigt mer dom i mitten.
Blanda creme fraiche och färskosten och klicka i mitten på flarnen. Garnera med skinkan, ruccola, delade tomater, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Avsluta med att ringla över lite balsamico.
Riktigt smarrigt! Färskosten kan byta mot vilken man vill, vitlök och örter passar ju alltid.
Mmm... vilken lyx!
SvaraRaderaSka göra denna förrätt ikväll till nyårsgästerna, ser både snygg & god ut! :)
SvaraRaderaHoppas att den gick hem hos dig och dina gäster! Gott nytt år
RaderaMycket god!! tyckte vi alla! Den här kommer jag att göra igen! Du har en jättefin blogg, med mycket gott :) Gott nytt till dig med!
RaderaTack snälla! Är så glad att jag kan inspirera andra :) Så roligt att höra att ni alla gillade den här förrätten. Kram!
Radera