Kahluaglass ca 4 port
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kahlualikör
Blanda allt i en bunke och vispa med elvisp tills det är som fluffig grädde i konsistensen. Häll över i en plastlåda och frys i minst 4-5 timmar. Här serverade jag det på enklaste vis med några maränger och lite chokladsås.
Likören kan bytas ut mot tex baileys eller dooleys eller liknande.
Hejsan!
SvaraRaderaJag undrar när du skriver ''en burk kond. mjölk'', hur många gram är det? :) jag har för mig att det finns både stora och små burkar kond. mjölk så blev lite osäker. Tacksam för svar snarast då glassen ska lagas idag och bjudas på ikväll som efterrätt! :)
Mvh. Julia
Hej Julia! Burken jag använder är på ca 400g, visste inte att det fanns olika storlekar utan har bara sett denna på affären. Lycka till med glassen :)
Radera