Lingonpannacotta 4-5 st
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelantinblad
1 dl lingon
Garnering:
lingon
ev hyvlad vit choklad
Börja med att blötlägga gelantinbladen. Koka upp grädde, socker och delad urskrapad vaniljstång (men låt hela stången få följa med). När det kokat upp ta kastrullen från plattan och rör ner urkramade gelantinblad. Rör så dom smälter. Ta upp vaniljstången, tillsätt lingonen och mixa det slätt. Sila blandningen ner i en tillbringare och häll upp i glas. Låt stå kallt för att stelna, ca 4 timmar. Garnera innan servering.
Jag använde mig av engångsglas och gjorde dubbel sats och fick då ut 10 st. Det finns riktigt fina engångsglas som passar bra till sådana här desserter om man ska frakta dom. Tips!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar